2014. június 30., hétfő

Vezetek!



Ha látnátok, milyen autókat... meg milyen utakon...
Nagy fehér dzsipeket, nagy fekete U meg N betűkkel az oldalukon, az újabbaknak búvárpipához hasonló cső is van az elején, gondolom, hogy víz alatt is lehessen őket használni.
Arról már meséltem, mekkora gödrök tudnak lenni a burkolatlan utakon. Most még csak elmegy, kicsit megfájdul a nyakam ha fél óránál hosszabb útra megyünk, mert tartani kell a fejemet a helyén, de majd akkor lesz ez igazán érdekes, ha visszajön az esős évszak, és a gödrök helyén medencék alakulnak ki. Arra már rájöttem, hogy a hosszú fehér nadrág sosem lesz itt használva, térdtől lefele mindig retkes vagyok az autóba és -ból mászástól (térd fölött meg kék-zöld, mert mindig megtérdelem a kormányt, amikor igazítom az ülést), meg a portól.
Amit még érdemes tudni, az az, hogy a kettő aszfaltozott út sincs kivilágítva este (nappal se, de akkor nem zavar), és a gyalogosok szívbaj nélkül mászkálnak sötétedés után is (jelzem, van járda, de minek). Állandóan a frász kerülget, hogy egyszer elcsapok egyet, mert eddig még nem tűnt fel, hogy megpróbálnának lehúzódni vagy legalább egyes oszlopba fejlődni, ha hallják vagy látják, hogy az autóúton autó közelít. De ami még sokkal izgalmasabb, azok a motorosok. Taxi helyett millió kismotoros van, nagyon menőn a bukójukra van írva a telefonszámuk, ha esetleg hívni akarnék egyet (nem akarok). Na most ők vagy sosem hallottak a közlekedési szabályokról, vagy direkt kihívásnak tekintik őket. Simán szembejönnek az egyirányú úton, megelőznek jobbról ÉS balról, a körülnézést dudálással helyettesítik. Védelmükben azért elmondom, hogy mindig van náluk extra bukósisak az utasnak (azon is ott virít a telefonszám); de azért nem kell aggódni, még nem éreztem a kísértést, hogy felüljek mögéjük :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése